Plastik Lambiri Ve Statik (Durgun) Elektrik


Statik Elektrik, iletken veya yalıtkan iki maddenin temas etmesi ve sonrasında ayrılması (contact seperation) yada sürtünme meydana getirmesi (friction generation) nedeniyle kendiliğinden kaynaklanan elektridktir.. Birbirleriyle münasebet eden maddeler arasında, ilişki yüzeyi boyunca elektron transferi olur.

 İnsan bedeninde yüksek derecede statik elektrik yükü birikmesi, elektrik dengesini bozabilir ve sinirsel sistemi etkileyebilir.

İnsan vücudu üzerinde meydana gelen yükün büyük bir kısmı giyilen elbiseden ve bulunduğumuz ortamlardaki plastik yüzey yer duvar pencere vs. Ileri gelir.İnsanların almış oldukları statik elektrik hem sağlıklarına bununla beraber kullanmış oldukları elektronik cihazlara zarar vermektedir.

Statik elektrik yüklerinin, insan derisi üstünde toplanması sonucunda, akne (sivilce), seboreik dermatit gibi deri hastalıklarının oluştuğu düşünülmektedir. Statik elektrik binalardaki iletişim, güç hatları ve elektrik sistemlerine de büyük seviyede zarar verir. 

Normalde vücudun tümüne ilişik statik bir elektrik dengesi vardır ve sıhhatli vücudun temel yapısı bu elektriğin dengeli olması ile yakından ilgilidir. 

Gerek havadaki özellikler, gerekse günümüzde sentetik ve plastik eşya kullanması, bu dengeye negatif etkisinde bırakır yapmaktadır. 

Ağrılı hastalıklar, sinirlilik ve de yüzün kırışması, bu olayın en yakın tanıdığımız sonuçlarıdır. Otomobilden inince veya bir plastik sandalyede oturunca bu elektriği hepimiz farketmiştir.

Şimşekli havalar da buna benzer bir etkiye sahiptir. Akupunkturla tedavi, hatta fizik tedavi bir yönüyle bu statik elektrik artmasına karşı tedbirlerdir.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski